Archívum 2


kelt.: 2014-04-30 12:21:09 - <<< vissza

Alapítványunk áprilisban Fáj községbe juttatott el adományt, csomag új, jó minőségű ruhákat tartalmazott. Fáj település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi kistérségben, Miskolctól 50 kilométerre, északkeletre található. A Közösségi Szolgáltató Ház dolgozói keresték meg az alapítványunkat, hogy segítséget kérjenek tőlünk. Részletek a kérelemből: „Fáj település 400 fős.  A lakosság 95 %-ban roma. A munkanélküliség nagyon magas, a közfoglalkoztatás biztosítja a lakosság számára a megélhetést. A családok jövedelme általában a családtámogatásból és a közfoglalkoztatásból jön össze. A községben nincs óvoda ... Az általános iskola is csak alsó tagozattal működik.” „A családokra jellemző, hogy sok a gyermek ... Házaik komfort nélküliek, a legtöbb összecsapott „szocpol”-os  lakás, hamar tönkre mennek.” „Nincs a gyermekek többségének megfelelő téli ruházata, lábbelije, vagy iskolaszere. Hó végére sok családnak már csak „vakaró”-ra telik.” „ … szeretnénk, megtalálni minden jóérzésű embert, aki valami adománnyal támogatni tudná ennek a … községnek a lakosságát, ezen belül is főkként a gyermekeket.” És még sok részlet nyomorról, kilátástalanságról.

A vége: „Nagyon szépen köszönjük, még ilyen jellegű adományt nem kaptunk, minden  egyes darabja nagyon hasznos. Megtaláltuk mindennek a helyét, sok a rászoruló ember. Még egyszer nagyon szépen köszönjük rajtatok keresztül mindenkinek, aki részt vett a gyűjtésben. Reménykedem abban, hogy egyszer mi is tudunk valamit segíteni az alapítványnak! Szénási Attiláné Ildikó " 

Mi is köszönjük Ildikónak az osztás megszervezését, az adományozó Mr SALE-nek és a magánszemélynek az adományt, köszönet továbbá a Máltai Szeretetszolgálatnak a közreműködésért!