Archívum 2


kelt.: 2016-08-24 13:28:34 - <<< vissza

Azoknak a gyerekeknek gyűjtünk, akik szeptemberben kinőtt cipőben, papucsban és reklámszatyorral indulnak iskolába, mert szüleik a közmunkabérből nem tudják a szükséges felszerelést előteremteni számukra. A Polgár Alapítvány az évek óta meghirdetett sikeres akciók után az idén ezer pár jó állapotban lévő őszi és téli lábbelit (egészen kis mérettől 43-ig), és egymillió forint pénzadományt szeretne összegyűjteni. Ebből tizenkét falu több száz iskolását látnánk el az iskolakezdés minimális feltételeivel. A kiválasztott falvak az ország leghátrányosabb helyzetű települései, az ott élő helyi partnereink egyénre lebontva nézik meg a gyerekek szükségleteit, a cipőmérettől az utolsó rajzlapig. Így előkészítve egyéni csomagokat állítunk össze, amit szeptember 20-án juttattunk el a rászorulókhoz. Örülnénk, ha a családokon kívül munkahelyi közösségek és iskolák is csatlakoznának a gyűjtéshez. A pénzadományból füzetet, írószert, szükség esetén táskát, tolltartót veszünk. Számlaszámunk: 12010501-01072910-00100009 (Polgár Alapítvány), a megjegyzésbe: "tanszer"
Mi csak akkor tudunk segíteni, ha sokan megmozdulnak és összeszedik gyerekeik kinőtt cipőit, csizmáit és elhozzák az alapítványba. Örülnénk, ha tiszta és szakadásmentes lábbeliket kapnánk, amik jól bírják a strapát, hiszen nagy valószínűséggel a gyerekeknek ezzel az egy cipővel, csizmával kell kihúzniuk a telet.
Segítsen, ha enyhíteni szeretne ezeknek a gyerekeknek a végtelen kiszolgáltatottságán!

A gyűjtés helye: II. kerület Jurányi u. 1. (Széna térhez közel)
A gyűjtés ideje: 2016. augusztus 22 – szeptember 8.
Az adományokat éjjel-nappal a portán is átveszik.
További információ a 06 70 451 8681 telefonszámon kérhető.



FIGYELEM! Iskolák és munkahelyi közösségek összefogására is számítunk, a gyűjtések megszervezésére szóróanyagot, plakátot és nagyobb (50 pár feletti) mennyiség esetén az elszállítást is biztosítjuk.