Archívum 2


kelt.: 2015-08-07 15:21:02 - <<< vissza

Azoknak a gyerekeknek gyűjtünk, akik szeptemberben, kinőtt cipőben, papucsban és reklámszatyorral indulnak iskolába, mert szüleik a 60 illetve közmunka híján 23 ezer forint jövedelmükből nem tudják tanévkezdéskor a szükséges felszerelést előteremteni számukra. Az alapítványunk a tavalyi sikeres akció után  ezer pár jó állapotban lévő őszi és téli lábbelit, és egymillió forint pénzadományt szeretne összegyűjteni. Ebből tizenkét falu több száz iskolását látnánk el az iskolakezdés minimális feltételeivel. A kiválasztott falvak az ország leghátrányosabb helyzetű települései, az ott élő helyi partnereink egyénre lebontva nézik meg a gyerekek szükségleteit, a cipőmérettől az utolsó rajzlapig. Így előkészítve egyéni csomagokat állítunk össze, amit szeptember 20-án juttattunk el a rászorultakhoz. Örülnénk, ha a magánadományozókon, családokon kívül munkahelyi közösségek és iskolák is csatlakoznának a gyűjtéshez. A pénzadományból füzetet, írószert, szükség esetén táskát, tolltartót veszünk. Számlaszámunk: 12010501-01072910-00100009 (Polgár Alapítvány)
Akkor tudunk közösen segíteni, ha sokan megmozdulnak és összeszedik gyerekeik kinőtt cipőit, csizmáit és elhozzák az alapítványba. Örülnénk, ha tiszta és szakadásmentes lábbeliket kapnánk, egyrészt, hogy jól mutassanak az egyéni csomagokban, másrészt, hogy bírják a strapát, hiszen nagy valószínűséggel a gyerekeknek ezzel az egy cipővel, csizmával kell kihúzniuk a telet.
Segítsen, ha enyhíteni szeretne ezeknek a gyerekeknek a végtelen kiszolgáltatottságán!

A gyűjtés helye: II. kerület Jurányi u. 1. (Széna térhez közel)
A gyűjtés ideje: 2015. augusztus 10 – szeptember 10.
Az adományokat éjjel-nappal a portán is átveszik.
További információ a 06 70 451 8681 telefonszámon kérhető.

FIGYELEM! Idén iskolák és munkahelyi közösségek összefogására is számítunk, a helyi gyűjtések megszervezésére szóróanyagot, plakátot és nagyobb (30 pár feletti) mennyiség esetén az elszállítást is biztosítjuk. Plakát innen letölthető.