Archívum 2


kelt.: 2012-10-25 12:08:51 - <<< vissza

2012-ben először hirdettük meg a „Passzold tovább” elnevezésű programot, amely az elmúlt héten a „Sportolók a méltányosságért” elnevezésű díj átadásával zárult. Kezdeményezésünk eredményeképp, számos hátrányos helyzetű fiatal jutott a sportoláshoz nélkülözhetetlen felszereléshez.


Alapítványunk februári felhívását harminc első- és másodosztályú futballklubhoz és utánpótlás-nevelő egyesülethez juttattuk el. Az akcióra jelentkező klubok megszervezték a konténerek kihelyezését és a program meghirdetését az egyesületi tagok és a szülők körében, mialatt kinevezett koordinátorokkal tartották a kapcsolatot alapítványunkkal. Az összegyűlt nagy mennyiségű sportfelszerelést pályázat útján osztottuk szét, május 5-én az Esélyegyenlőség Napján.

A „Passzold tovább” projekt keretében az ország 27 hátrányos településére juttattuk el az egyesületek és sportolóik önzetlen felajánlásait. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád megye mintegy 1000  fiatalja jutott így hozzá a rendszeres sportoláshoz elengedhetetlen eszközökhöz.

Az akció során legtöbb sportfelszerelést gyűjtő Sopron SC-t a „Sportolók a méltányosságért” díjban részesítettük. A díj átadására 2012. október 19-én a Soprons VSE – Zalaegerszeg TE másodosztályú labdarúgó mérkőzés szünetében került sor. A Paczók Károly, mezőcsáti hátrányos helyzetű alkotóművész és labdarúgó által készített kisplasztikát alapítványunk igazgatónője, Dr. Szőke Judit nyújtotta át Csiszár Ákosnak, a Sopron SC elnökének.

Ezúton is köszönjük a résztvevő klubok közreműködését. Bízunk a sikeres folytatásban és reméljük, hogy kezdeményezésünk mozgalommá növi ki magát, amely a sportban rejlő összefogás erejét a legnehezebb helyzetben élő gyerekek érdekében mozgósítja.