Archívum 2


kelt.: 2014-08-04 11:22:53 - <<< vissza

A gyűjtést meghosszabbítottuk szeptember 4-ig! Idén is, mint minden év augusztusában elindítjuk cipő- és tanszergyűjtési akciónkat. Tavaly közel 600 pár cipőt kaptunk, amit méretre csomagolva adtunk át a kérelmezőknek. A tárgyi és a pénzadományoknak köszönhetően nyolc falu legszegényebb kisdiákjai kezdhették az évet teli iskolatáskával, tökéletes lábbelivel. Most arra kérünk mindenkit, hogy segítsen a tavalyinál több cipőt és tanszert összegyűjteni! Az adományokat augusztus végéig gyűjtjük az alapítvány irodájában Cím: 1027 Budapest, Jurányi utca 1-3., III. emelet Polgár Alapítvány. Munkaidőben (9.00-17:00) az alapítvány munkatársai veszik át a csomagot, magasan vagyunk (lift nincs), ha felhívnak minket a 06 30 906 0858-as telefonszámon lemegyünk a portára a csomagért. Munkaidőn kívül és hétvégén a portára is le lehet adni az adományokat.

Használt de még használható cipőket (tornacipő, szandál, átmeneti cipő, bakancs téli -és gumicsizma) várunk, főként gyerek méretben, de felnőtt méretű cipőket is fogadunk. A tanszerek beszerzéséhez pénzadományt és tárgyi adományt is várunk. Az alapítványunk számlaszámát a Raiffeisen Bank vezeti 12010501-01072910-00100009, megjegyzésben kérjük feltüntetni, hogy (tanszer-2014).

Az iskolakezdési adománygyűjtéshez idén először egy szolidaritási akciót is meghirdetünk "Mezítlábas szeptember 1." elnevezéssel. Az akció célja, hogy felhívjuk a figyelmet azokra az extrém szegénységben élő gyerekekre, akik kénytelenek kinőtt szakadt, az időjárásnak nem megfelelő holmiban iskolába járni. Az együttérzés demonstrációjaként arra kérünk minden közösséget (munkahelyi, iskolai, baráti, családi), hogy szeptember elsején vegye le a cipőjét min. egy órára! A mezítlábaskodók készítsenek érzékletes fotót  az "eseményről" és küldjék el az info@polgaralapitvan.hu címre! Az így beérkezett fotókból kiállítást szervezünk, a legnépesebb közösséget szolidaritásért különdíjjal jutalmazzuk. Eredményhirdetés 2014. szeptember 20.

Kérjük, hogy ossza meg a kezdeményezést, hirdesse saját közösségében, biztassa munkatársait, barátait, hogy csatlakozzanak! Sokan vagyunk, akik hiszünk az összefogás erejében! A plakát nyomtatható és szabadon terjeszthető, minden segítséget köszönünk!