Archívum 2


kelt.: 2013-09-23 21:09:50 - <<< vissza

[caption id="attachment_1717" align="alignright" width="300"] További fotókért kattintson a képre![/caption]

Köszönjük az iskolakezdéshez nyújtott segítséget valamennyi adományozónknak! 

A gyűjtés eredményeként több mint kétszáz halmozottan hátrányos helyzetű gyerek kezdhette meg a tanévet teljes felszereléssel. Nyolc falunak (Ároktő, Ónod, Martonyi, Szászfa, Vilmány, Olaszliszka, Magyarbánhegyes, Romhány) és öt nagycsaládnak, összesen 228 gyereknek küldtük a felmérés szerint, egyénre elkészített tanszercsomagot (füzetcsomag, írószer és egyebek, táska stb.) és cipőt.

Ezen kívül 107 gyereknek és 45 felnőttnek jutott cipő Körömben és még néhány faluban. Körülbelül száz ember mozdult meg a felhívásunkra. A tanszerek jelentős részét az összegyűlt négyszázezer forintból újonnan vettük, de kaptunk jó pár táskát, tolltartót és más használt tanszert is. A pénzadományt öt adományozónak köszönhetjük, a szállítás költségeit az Amerikai Ház Alapítvány állta. Az adományokat a települések legrászorultabb családjai kapták. Az alapítvány által készített felmérő lapon - gyerekekre lebontva - határozták meg a helyi partnereink a hiányzó tanszerek és cipőméret mellett, a kiválasztás indokait is. Elsősorban a többgyerekes és az egyszülős családoknak jutott, településenként 30-50 tanszercsomag, és jó minőségű lábbeli.

Külön köszönet a helyi partnereinknek (Ároktő: Rácz Mónika, Ónod: Bordás Géza, Martonyi: Losonc Géza, Szászfa: Kiss Zsolt, Vilmány: Horváth András, Olaszliszka: Fercsák László, Magyarbánhegyes: Czifra Róbertné, Romhány: Sárközi Lajosné), akik a felmérés és kiosztás nem egyszerű feladatát vállalták magukra.