Archívum 2

kelt.: 2015-10-08 15:13:04 - <<< vissza

Köszönjük a részvételt annak a közel ezer embernek, akik a kezdeményezés mellé álltak. Tanszereket 10 magánszemély és 4 cég, az ICO Írószereket Gyártó és Forgalmazó ZRT., a Pátria Nyomda Zrt., az ESSELTE Kft. és a Barát Papír Kft. adományozott. Összesen 220 gyereknek nyújtottunk segítséget ezekkel a taneszközökkel. Adományozóinktól 2204 pár cipőt kaptunk, ebből 1457 teljesen hibátlan, 308 pár kissé sérült és 439 felnőtt cipő volt. Támogatóink túlnyomórészt magánemberek voltak, de pl. a Natur Assert Kft-től 52 pár új cipőt kaptunk. Iskolák, akik csatlakoztak az akciónkhoz: Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola, Csillagösvény Waldorf Iskola, Pátyi Waldorf Iskola, Zuglói Narancs Óvoda, Molnár Ferenc Általános Iskola 3. A osztálya. Az akciónkhoz 14 munkaközösség is csatlakozott. Nagyon köszönjük nekik!

A cipőadományok szétosztásánál a korábbi években megszokott módszert követtük. A helyi partnereink felmérték az igényeket, és a beérkezett adományok függvényében fogadtuk be a kérelmeket. Tisztítás, szortírozás és csomagolás után eljuttattuk a településekre, ahol szintén a helyi partnereink osztottak. Az általunk elvárt metódus szerint, minden egyes adomány átadásáról átvételi elismervény készült és fotókkal dokumentálták az osztást. 23 hátrányos helyzetű településen élő gyerek jutott jó minőségű lábbelihez. A kiosztás most is, mint minden évben békésen zajlott, mindenki örömmel fogadta az adományokat, amik így biztosan - a támogatóink elvárása szerint - a legrászorultabb családnál találtak új gazdára. Mindenkinek köszönjük, külön köszönet az önkénteseinknek, akik cipekedtek, mostak és csomagoltak!