Archívum 2


kelt.: 2013-08-07 08:38:25 - <<< vissza


Drága Ismerőseim, Barátaim, társadalmi szerepvállalásban élenjáró cégek és civilek!


Újra gyűjtést szervezünk a szeptemberi iskolakezdéshez. Most kizárólag CIPŐT és tanszert várunk. Mindezt olyan településekre juttatjuk el, ahol a legmagasabb a szegények, munkanélküliek aránya, és ahol van legalább egy olyan ember, aki vállalja a rászorult családokban a gyerekek felmérését. Azaz megnézi, hogy mire van szükség, a cipőmérettől az iskolai felszerelésig, mit kapnak esetleg ingyen és mi az, amit a családnak kellene megvenni. A szegény családokban a gyerekek ruházatának előteremtése is nagy kihívás. Ahova mi szánjuk az adományokat, ott a CIPŐ hiánya a legnagyobb probléma. Nem akarom részletezni, hogy milyen nehézséget jelent egy gyereknek (szüleiknek fájdalmat) egy nem megfelelő méretű, szakadt lábbeliben járni, inkább arra kérlek benneteket, hogy nézzétek meg a szekrényt, és amit még ráadnátok saját gyereketekre, de a méret már nem jó, azt hozzátok el a Polgár Alapítványba, és mi megkeressük az új gazdáját.


A gyűjtést augusztus 7 - augusztus 30. 10.00 - 16.00 között szervezzük.

Helye: II. Jurányi u. 1-3. (a Jurányi Közösségi Inkubátorházban van a Polgár Alapítvány irodája). Arra nincs kapacitásunk, hogy elmenjünk házhoz az adományokért. Az épület jól megközelíthető, előtte lehet parkolni, ha felhívtok, lemegyünk a bejárathoz, vagy átveszik a portán (itt hétvégén és éjjel-nappal vannak, úgyhogy bármikor lehet jönni).  A Jurányi utca a Széna térhez van közel.

A cipőket jó lenne, ha mindegyiket külön-külön átlátszó zacskóba raknátok (örülnénk az adományozó nevének is), így egyszerűbb lenne a szortírozás és a kiosztás. Elsősorban jó állapotban lévő, őszi és téli gyerekcipőt, csizmát várunk. Torna és sportcipőből bármilyen méret jöhet. Ha nincs időtök lemosni, kimosni, azt mi majd megtesszük.


Szeretnénk tanszert is vinni a családoknak. Ezt viszont úgy lehet jól, ahogy tavaly sikerült. Egy cég másfél milliós felajánlásából és a mi kiegészítésünkből hatszázötven gyereknek tudtuk megvenni, ami még hiányzott az iskolakezdéshez. Ha valaki tud olyan céget vagy más adományozót, aki áldozna a legszegényebb gyerekekért, segítsen, hogy eljusson hozzájuk az akció híre! Legalább annyi adományt szeretnénk összegyűjteni, mint 2012-ben. Az adomány útjáról és sorsáról az idén is beszámolunk a honlapunkon.


Számlaszámunk: Raiffeisen Banknál vezetett 12010501-01072910-00100009

 Várjuk a cipőket és a pénzt,

 üdv.:

Szőke Judit

30 906 08 58